Exclusief meubilair in meesterlijk design - Chic Gardens

01-03-2011

Zelfs binnen de markt van exclusief meubilair is opvallen moeilijk. FueraDentro slaagt erin. Hun nieuwste en absolute blikvanger is de e-volved tafel ontworpen door Timothy Schreiber. De Cima- en Shellcollecties laten het zich welgevallen, want ook zij gaan voor een perfecte lijn van meesterlijk design.

Geen betere plek om kennis te maken met het nieuwste en het beste dat een tuin kan overkomen, dan tijdens de Chelsea Flower Show. Voor de e-volved van FueraDentro was dit het eerste echte naar buiten treden. Terwijl het Salone Internazionale del Mobile, de wereldmeubelbeurs te Milaan en ook Maison et Object in Parijs zich tevreden moesten stellen met een prototype van de e-volved kreeg de Chelsea Flower Show 2010 de eer om de tafel in alle glans en glorie te leren kennen. De prachtige tuintafel mocht schitteren op een heuse podiumplaats en deed dat ook, geholpen door een krachtige zon.

Grensverleggend design

Olivier Oliemans, zaakvoerder van FueraDentro is terecht fier op de nieuwste telg in zijn assortiment. “De e-volved tafel gaat voor functionaliteit, maar pakt ook uit met de bekoorlijkheid van een heus kunstwerk. Ontwerper is de Duitser Timothy Schreiber. Op zijn palmares samenwerking met de wereldbefaamde architecte Zarah Hadid – die gaat voor uitzonderlijke, maar daarom niet steeds realiseerbaar design - en medewerking aan het ontwerp van ‘the water cube’, het watersportcentrum gebouwd voor de Olympische Zomerspelen 2008 in Beijing, China.” De e-volved is een samenvatting van waarvoor Timothy Schreiber staat: het verleggen van grenzen tussen digitaal ontwerpen, productiemethoden, ecologie en design. Het resultaat: een ogenschijnlijk organisch aan elkaar gegroeide structuur die eindigt in zes korte takken die het tafelblad dragen. Het materiaal: gegoten roestvrij staal, dat tot in zijn meest perfecte glans is afgewerkt en gepolijst, het tafelblad glas, zodat alle zicht op de voet mogelijk blijft en zijn lichtheid perfect uitkomt. Omwille van zoveel gratie kreeg de e-volved al een red dot design award opgespeld. Nu komt ze dus in productie. In exclusiviteit bij FueraDentro. Alle mogelijke technische hindernissen zijn ondertussen overwonnen, terwijl de markt er klaar voor blijkt. België en ook Japan hebben daarbij een streepje voor. “De mensen hebben er smaak en willen voor iets moois geld neertellen”, motiveert Olivier. Groot-Brittannië mag zich in het rijtje toevoegen, zeker met het publiek dat de Chelsea Flower Show bezoekt en het aantal Rolls Royce rijders dat het land rijk is, grapt Olivier.


Allesomvattende terraslijn

Met amper tien jaar op de teller is FueraDentro nog erg jong in de sector. Toch laten de Cima- en Shellcollectie van dit Nederlandse meubelhuis zich al volwassen noemen. De Cima-lijn is ontworpen door Hendrik Steenbakkers en erg uitgebreid. Van stoel tot lounger, van bijzettafel tot plantenbak, alles zit erin om tot een allesomvattende terras- of zelfs interieurinrichting te komen. Het materiaal, een combinatie van RVS en batyline – een weefsel van gecoat polyester - in de huiskleuren wit, zwart en beige. De productlijn gaat zowel voor absoluut gebruikscomfort als de hoogste esthetica, verfijning en elegantie van begin tot einde. Lounge voegt er nog een extraatje aan toe: moduleerbaarheid en mogelijkheid tot het samenbouwen van zowel de langst denkbare sofa als de meest uitnodigende hoekopstelling. Bovenop komt een transparantie ten top voor de momenten dat de meubels niet in gebruik zijn en het terras of tuin zijn oogstrelende werking volop mag/moet tentoonspreiden. “En dat is voor de meeste West-Europese landen tot 90 % van de tijd”, benadrukt Olivier. Voor de overige 10 % waar ‘doorkijk’ ondergeschikt is aan het verwennen van eigen lijf en leden en dat van tuinbezoek, zijn er de bijpassende tuinkussens die zowel aangenaam zitten als rugsteun garanderen. FueraDentro doet geen enkele toegeving op het vlak van comfort. Voor een meubel in productie wordt genomen, is het uitgebreid getest en kritisch beoordeeld door zowel een vaste ploeg relaties en medewerkers als proefopstellingen in verkooppunten. “Onze dealers zijn de meest kritische beoordeelaars. Zij nemen geen blad voor de mond en zijn zelf gebaat bij het meest optimale product.” Nieuwste telg in rij bij de Cima Lounge collectie is de Siësta Lounge. Dit comfortabele ligbed heeft een standaardlengte van 210 cm en is daardoor 10 cm langer dan andere ligbedden. “Mensen worden groter, dus die 10 cm extra is echt wel nodig”, benadrukt Olivier. De extra lengte zorgde anders wel voor technische problemen. Er moest een koker ontwikkeld worden met interne versterking om een voldoende licht, maar toch sterk kader te creëren dat het meubel laat passen in de reeks.

Gastvrij, maar ook exclusief

Shell pakt uit met - hoe kan het anders - stoelen en banken met een duidelijk herkenbare schelpvorm. Jan Des Bouvrie ging voor het verfijnde design van zowel eetstoel, lage stoel, bank, sofa, tafel en – als verwennerij voor de klanten - een zonnebed. De zitmeubels pakken uit met afgeronde vormen die uitnodigen tot het nestelen in de meest ontspannen zithouding. En ook hier weer voert batyline de hoofdtoon. Dit keer handgeweven en in coaxiale structuur. Framework en zichtbare pootjes zijn in roestvrij staal. “RVS is het betere teak van de toekomst. Dat gaat niet meer weg”, duidt Olivier. Toch sluit hij niet uit dat er nog eens modellen en reeksen met profielen van aluminium “voor een lichter product en grotere aantallen”, carbon en … “voor totaal nieuwe toepassingen in een exclusieve lijn” op de markt zullen komen. Ondertussen is het uitkijken naar nieuw design. “Het moet zich aandienen. Ik laat niet zomaar een nieuwe lijn ontwerpen, echt trendsettend design moet je toevallig tegenkomen. Laat de e-volved als voorbeeld dienen. Het was Timothy Schreiber zelf die vond dat zijn tafel perfect bij FueraDentro paste. Dat is de manier waarop ik het liefst werk en waardoor ik met kwaliteit naar mijn klanten kan uitpakken.”


ChicGardens

 
< العودة لجميع الأخبار