Optimaal genieten van uw terras

24 luglio 2015

De zomer is in volle gang en als u een terras heeft wilt u daar in deze tijd natuurlijk optimaal gebruik van maken. Heeft u het gevoel dat uw terras toe is aan een restyling, meer design of functionaliteit? Volg dan de volgende tips waarmee u elk terras kunt verbeteren.

Deel uw terras op de juiste manier in

Een juiste indeling is essentieel bij het optimaal gebruiken van uw terras. Hoe groot of hoe klein uw terras ook is, denk aan de indeling. Heeft u de beschikking over een groot terras, dan kunt u het terras opdelen in diverse gedeeltes; eet-, speel-, loungegedeelte. Vergeet bij het indelen niet om rekening te houden met de zonrotatie over het verloop van de dag. Een leuke manier om op uw terras scheidingen te creëren is door middel van plantenbakken of grote schermen.

Beschikt u over een kleiner terras, kies dan voor meubilair dat beschikt over meerdere functies. Te denken aan verstelbare stoelen die zowel tijdens het zonnen als voor diner geschikt zijn.

Gebruik praktische zonwering

Een terras kan niet zonder solide zonwering. Ga voor een grote parasol van weerbaar materiaal, dat lang mee gaat. Naast het feit dat zonwering dient ter bescherming, kan het ook een eyecatcher zijn voor uw terras. Maak er dan een opvallende feature van. Werkt of leest u graag buiten in de zon, kies dan voor een donker doek. Hoe donkerder het kleur doek, hoe minder zonlicht er door gelaten wordt. Let wel op dat het doek kan gaan verkleuren.

Gebruik kleur, accessoires en decoratie

Kleuraccenten of het gebruik van de juiste accessoires en decoratie verbetert de uitstraling van elk terras. Houdt u meer van minimalistisch, dan is een prachtig stenen beeldhouwwerk of bijzondere plant een aanrader. Bent u een liefhebber van huiselijke sfeer, kies dan voor kussens, kaarsen, verschillende plantenpotten en kleuraccenten. Echt onmisbaar op elk terras, is een heerlijke vuurkorf.

Juiste verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel van uw terras. U kunt licht gebruiken als functioneel licht, bijvoorbeeld in de avonden wanneer u wilt lezen of een spel speelt, of wanneer u licht gebruikt als sfeerlicht. Gebruik voor het creëren van de lichtfelheid dimmers, wandlampen of spotjes.

Juiste meubilair

Tuinmeubilair is de basis voor de aankleding van uw terras. Houd, net als bij de inrichting van uw woning, rekening met de inrichting van uw terras. Wilt u een binnen-buiten effect creëren dan is het zeer essentieel dat de indeling van uw terras in een vloeiende lijn overgaat vanuit de woning naar buiten. Op deze manier wordt het terras een verlengstuk van de woning en creëert u een ruimtelijk gevoel.

Is uw terras toe aan een restyling? Bekijk dan ons assortiment luxe tuinmeubelen en maak uw terras het verlengstuk van uw woning.  

 
< Torna all'elenco delle news