Lokalavisen - Bostil – et designsenter mellom åker og eng / 2011

25 July 2011

Familiebedriften Bostil er en møbelforretning med særpreg – en spennende kombinasjon av verksted, showroom og butikk. Foruten egenproduksjon av møbler og innredning tilbys belysning, møbler og interiør fra ledende produsenter over hele Europa. Bostil ligger langt fra byens larm i et landskap som gir fred i sjel og sinn – da er det lett å bli inspirert...

 

Tekst: Rolf Schreiner
Foto: Moi

De har satt Orstad på designkartet. Ekteparet Mai Kari og Uffe Ericsson åpnet interiørsenteret Bostil for to og et halvt år siden, og de valgte altså en gammel mølle som tilholdssted. Finanskrisen gav ikke akkurat noen flying start, men fornøyde kunder og en jungeltelegraf som spredte gode ord, har gitt jevn fremgang og lys fremtid i foretaket.

Gründere og trendsettere

Mai Kari Ericsson er boligstylist, og hun tegner møbler, garderober, skap og hyller. Så tar mannen over – Uffe Ericsson har over 20 års erfaring i å snekre møbler i tillegg til skuffer, skap og hyller til kjøkken- og baderomsinnredninger. Resultatet er et stort utvalg unike produkter for hus og hjem – og ikke minst møbler som er spesialprodusert for sitt bruk. Det er bare å ta mål hjemme, så kan Bostil gi deg skreddersydde løsninger du er alene om. I tillegg til egen produksjon har Bostil et stort og spennende utvalg av møbler og belysning fra ledende produsenter i Europa – preget av gjennomført høyt nivå på kvalitet og design. Møllen på Orstad er blitt et landemerke!

Hjelp til møblering i private hjem

-Vi tar gjerne turen hjem til kundene for å hjelpe med styling og møblering, sier Mai Kari Ericsson. -Det er mange som trenger råd med hensyn til helhet og linjer i møbleringen, og belysningen i hvert rom kan jo være en utfordring. Dette steller vi med til daglig, og det er helt uforpliktende å ta en første henvendelse. Sammen vil vi finne en løsning som gir et personlig preg i boligen.

Hagemøbler til bruk ute – og inne!

Sommeren står for døren, og det er tid for å flytte ut på terrasser og i hager. -Noe av det tøffeste vi har hos Bostil er FueraDentro – hagemøbler i stål og glass av topp hollandsk kvalitet,» forteller Uffe Ericsson. «Dette er bord, stoler og benker for helårsbruk. Når sommeren er på hell, tas møblene inn for å forskjønne hall eller kjellerstue, og bordet velges faktisk også som kjøkkenbord. Et ganske unikt konsept, og på disse kanter av landet fåes FueraDentro kun hos Bostil. Også Royal Botania er meget stilige hagemøbler i stål og glass.»

En ekte familiebedrift

Ekteparet Ericsson utgjør sjel og nerve i Bostil, og de to andre ansatte faller ikke langt fra stammen. Sønnen Fredrik er hjelpegutt og på vei inn i møbelsnekkerlære, mens tømmermann Tore Sinnes er for svigersønn å regne. Da kan fremtiden bare komme!

Og hvor holder designbutikken til?

Bostil har snekkerverksted i kjelleren og to etasjer med showroom og butikk i Orstadveien 200. Men hvordan kommer du dit – hvor er egentlig Orstad? La oss si du kommer kjørende fra Stavanger- og Sandnes-området. I den store rundkjøringen på Ganddal, med Rema 1000 på høyre hånd, kjører du ned tilvenstre og under jernbanebroen. Du kjører forbi Møller Bil på Kvål og Sivilforsvaret på Vagle, før du passerer den nye broen på Foss- Eikeland – og etter få hundre meter langs riksvei 505 ligger Bostil til høyre. Kommer du fra Kverneland, finner du den gamle møllen som er blitt designsenter, mellom Øksnevad Næringspark og broen ved Foss-Eikeland. Husk å ha god plass i bilen!

HVA:
Møbelforretning med stor vekt pådesign – kjent for egenproduksjon avmøbler og innredning.

AKTUELL MED:
Lekre hagemøbler i stål og glass er ifokus nå på sommerstid.

KONTAKT:
Bostil
Orstadveien 200
4353 Klepp Stasjon
Tlf. 406 43 444
Mobil 472 34 560
E-post: bostil@jkn.no
WEB:www.bostil.no

 

 
< Back to news overview