Buiten is een verlengstuk van binnen - Villa d'Arte

02 February 2010

In de woontrends van de laatste jaren ziet men dat ‘buiten’ steeds meer een verlengstuk wordt van ‘binnen’. FueraDentro, wat ‘buiten en binnen’ betekent in het Spaans, is een succesvol Nederlands meubeldesign label dat in de ontwikkeling van haar producten de grens zoekt tussen binnen en buiten. FueraDentro verzorgt de ontwikkeling van de conceptuele ideeën van prominente designers en aanstormend talent tot een kwalitatief hoogwaardig en weersbestendig eindproduct, waarbij zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de nieuwste beschikbare technologie.

In de ontwikkeling van haar producten streeft FueraDentro er naar zo veel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke of 100% recyclebare materialen. Het eindresultaat zijn verantwoorde moderne design buitenmeubelen die als object in geen enkel interieur misstaan.

Shell easy chair
De verschillende collecties onderscheiden zich van elkaar door hun ontwerp, uitstraling en materiaalgebruik. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Cima collectie van Hendrik Steenbakkers, de Shell collectie van Jan des Bouvrie en de e-volved collectie van Timothy Schreiber. Zo ‘ervaart’ men een heerlijk gevoel van beschutting in de zetels van de Shell collectie, lijkt de e-volved collectie als het ware te zijn ontstaan uit een natuurlijk proces en springt de Cima collectie in het oog door haar strakke minimalistischevormgeving. Wat echter alle collecties overeenkomen, is dat zij voortkomen uit een combinatie van kwalitatief hoogwaardige materialen. 

Cima Lounge Collection


Een echte eyecatcher in de FueraDentro collecties is de Cima Lounge collectie, ontworpen door Hendrik Steenbakkers. Deze collectie, met de sober ogende no-nonsense ontwerpen met extra aandacht voor comfort en ontspanning, heeft een zeer strakke, maar luxueuze uitstraling. Het meest opvallende karakteristiek van deze loungemeubelen is de minimalistische vormgeving, de vierkante vorm van het RVS-frame met de ogenschijnlijk zwevende zittingen. Ondanks het robuuste frame heeft dit eigentijdse ontwerp toch een heel ‘luchtige’ uitstraling. De Cima Lounge collectie is uitgevoerd in de kleuren wit, zwart en de natuurtint cendre. Voor extra comfort is de Lounge collectie ook verkrijgbaar met bijpassende kussens. Met de verschillende onderdelen van de Cima Lounge collectie kan men naar eigen inzicht combineren en een loungeset creëren die aan de persoonlijke wensen voldoet.

E-volved
Een ander opvallend ontwerp in de FueraDentro collecties is de e-volved table. Dit is het eerste ontwerp van de internationaal gerespecteerde ontwerper Timothy Schreiber uit de e-volved collectie. Deze collectie kenmerkt zich door haar vloeiende,organische vormgeving. De e-volved table lijkt als het ware te zijn ontstaan uit een natuurlijk proces. In het driepotige onderstel van de e-volved table, vervaardigd uit gegoten aluminium met een glanzende afwerking, is geen rechte hoek te ontdekken. en heeft het. Doordat de drie poten zich vertakken en in suggestieve natuurlijke vormen aan elkaar ‘groeien’, ontstaat er een stevig en stabiel onderstel, waarop het glazen tafelblad rust. Het transparante glas van het tafelblad doet de speciale vormgeving van het onderstel tot zijn recht komen.
Geheel nieuw in de Cima Lounge collectie is het luxueuze ligbed Siësta Lounge. Deze kingsize lounger is het top stuk binnen een complete collectie van opvallend doch minimalistisch buitenmeubilair. In het vierkante roestvrij stalen frame zitten wielen verborgen om er voor te zorgen dat het ligbed, ondanks zijn ruime afmetingen, moeiteloos verplaatsbaar is. Het zitvlak, waarvan de rug trapsgewijs verstelbaar is, lijkt te zweven tussen het robuuste frame metzijn horizontale lijnen. Voor een extra luxueus gevoel is de Siësta Lounge ook verkrijgbaar met bijpassende kussens. Deze kussens zijn verkrijgbaar in zowel een stoffen als synthetisch lederen uitvoering, in de kleuren zwart, wit en cendre, welke overeenkomen met de basis kleuren van de zitting.De Cima Siësta Lounge is slechts een onderdeel van de bredere loungeset collectie waarbij elk stuk meubilair is ontworpen om elkaar aan te vullen. De zetelhoogte van de Poltrona of Banca Lounge is bijvoorbeeld hetzelfde als de hoogte van de het Siësta ligbed, waardoor de strakke lijnen van de collectie voortgezet worden in een L-opstelling en waardoor de Siësta Lounge ook gebruikt kan worden als een luxe kingsize voetenbank. Als alternatief is het natuurlijk ook mogelijk om de ligbedden naast elkaar te plaatsen waardoor er een groot comfortabel buitenbed gecreëerd wordt voor de ultieme comfortabele ervaring. De collectie wordt aangevuld met de bijpassende loungestoelen, lounge bank, voetsteun en twee lage tafels. Met de verschillende onderdelen van de Cima Lounge collectie kan men naar eigen inzicht combineren en een loungeset creëren die aan de persoonlijke wensen voldoet. Alle elementen zetten de strakke minimalistische lijnen voort en zijn visueel opvallend en uiterst comfortabel.

Shell Collection

De Shell collectie, die speciaal voor FueraDentro is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan des Bouvrie, heeft zo zijn eigen karakteristiek vormgeving, maar past ook geheel binnen de visie van FueraDentro. Deze collectie bestaat uit twee stoelen, een sofa, vier tafels en een ligbed. De zittingen van de stoelen,bank en ligbed zijn uitgevoerd in Batyline®, de frames zijngemaakt van elektrolytisch gepolijst roestvrij staal en de tafelbladen zijn van glas. Alle materialen zijn 100% recyclebaar. Deze combinatie van materialen maakt de SHELL collectie ideaal voor gebruik buitenshuis. Nieuw in de Shell collectie is het Sunbed. De Shell collectie is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en nu ook in de natuurlijke tint cendre. De bijpassende kussens zijn uitgevoerd in stof. Elk meubelstuk of collectie is ontworpen om duidelijke vormen te scheppen, wars van ornamentele details waarbij tijdens het ontwerpproces het comfort altijd een evidente rol krijgt toegemeten. Het product is een technische uitdaging, een competitie tussen gebruiksgemak en techniek. Het resultaat moet een object zijn passend in elke omgeving.


FueraDentro
www.fueradentro.com
info@fueradentro.combron: Villa d'Arte

 
< Back to news overview