Villa d'Arte special - Buiten wonen 2011

07 April 2011

Echt trendsettend design moet je toevallig tegenkomen

Hoewel FueraDentro relatief nog erg jong is in de sector van exclusief buitenmeubilair, weet dit Nederlands meubeldesign label zich duidelijk te onderscheiden. Conceptuele ideeën van prominente designers en aanstormend talent worden ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardig en weersbestendig eindproduct, waarbij zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de nieuwste beschikbare technologie.

In de ontwikkeling van haar producten zoekt FueraDentro de grens tussen binnen en buiten. Van stoel tot sunlounger, van bijzettafel tot plantenbak, alles is aanwezig in de diverse collecties om tot een allesomvattende terras- of zelfs interieurinrichting te komen. Het materiaal, een combinatie van RVS en Batyline® – een weefsel van gecoat polyester – in de huiskleuren wit, zwart en cendre. De productlijn gaat zowel voor absoluut gebruikscomfort als de hoogste esthetica, verfijning en elegantie van begin tot einde.

Lounge collectie

Een echte eyecatcher in de FueraDentro collecties is de Cima Lounge collectie, ontworpen door Hendrik Steenbakkers. Deze sober ogende no-nonsense ontwerpen, met extra aandacht voor comfort en ontspanning heeft een zeer strakke luxueuze uitstraling. De meest opvallende karakteristiek van deze loungemeubelen is de minimalistische vormgeving en de vierkante vorm van het RVS-frame met de ogenschijnlijk zwevende zittingen. Ondanks het robuuste frame heeft dit eigentijdse ontwerp toch een heel ‘luchtige’ uitstraling. De Cima Lounge collectie voegt er nog iets extra’s aan toe: moduleerbaarheid en de mogelijkheid tot het samenbouwen van zowel de langst denkbare sofa als de meest uitnodigende hoekopstelling. Door het gebruik van Batyline® voor de zitting beschikken deze meubels over een transparantie voor de momenten dat de meubels niet in gebruik zijn en het terras of tuin zijn oogstrelende werking volop mag tentoonspreiden. Geheel nieuw in de Cima Lounge collectie is het luxueuze ligbed Siësta Lounge. Deze kingsize lounger is het topstuk binnen een complete collectie van opvallend, doch minimalistisch buitenmeubilair en één van de grootste ligbedden in de markt. Dit comfortabele ligbed heeft een standaardlengte van 210 cm en is daarmee 10 cm langer dan andere ligbedden. Het idee is dat mensen groter worden en die 10 cm verlenging dus echt wel nodig is. De extra lengte zorgde echter wel voor technische problemen. Er moest een koker ontwikkeld worden met interne versterking om een voldoende licht, maar toch sterk kader te creëren dat het meubel laat passen in de reeks. In het vierkante roestvrij stalen frame zitten wielen verborgen die zorgen dat het ligbed, ondanks zijn ruime afmetingen, moeiteloos verplaatsbaar is. Het zitvlak, waarvan de rug trapsgewijs verstelbaar is, lijkt te zweven tussen het robuuste frame met zijn horizontale lijnen. Voor een extra luxueus gevoel is de Siësta Lounge ook verkrijgbaar met bijpassende kussens. Deze kussens zijn verkrijgbaar in zowel een stoffen als synthetisch lederen uitvoering, in de kleuren zwart, wit en cendre, welke overeenkomen met de basis kleuren van de zitting.

De Cima Siësta Lounge is slechts een onderdeel van de bredere loungeset collectie waarbij elk stuk meubilair is ontworpen om elkaar aan te vullen. De zetelhoogte van de Poltrona of Banca Lounge is bijvoorbeeld hetzelfde als de hoogte van de het Siësta ligbed, waardoor de strakke lijnen van de collectie voortgezet worden in een L-opstelling en waardoor de Siësta Lounge ook gebruikt kan worden als een luxe kingsize voetenbank. Als alternatief wordt de Cima Lounge collectie gecomplementeerd door de Piecera. Deze voetenbank is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen, zodat men een opstelling kan creëren die aan de persoonlijke wensen voldoet. Om dit principe te vervolmaken, zijn er in 2011 ook nog twee tafels aan de collectie toegevoegd, waardoor er nu uit vier varianten te kiezen valt. Via de Butaque Lounge, de ‘dining chair’ in de Cima Lounge collectie, is er qua stijl een vloeiende overgang naar de Cima Collectie mogelijk.

Cima collectie 

In de Cima collectie, wederom van de hand van Hendrik Steenbakkers, kan men diverse hoge tafels, stoelen, een ligbed en plantenbakken vinden. In tegenstelling tot de Lounge collectie zijn de tafels in de Cima collectie, naast glas, ook verkrijgbaar met een tafelblad bestaande uit teak of Belgisch hardsteen, waardoor zij aan elke omgeving aan te passen zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Doble. Deze tafel heeft met een glazen tafelblad een zeer moderne uitstraling, terwijl zij met een Arduin stenen tafelblad een klassieke uitstraling heeft. De Doble, die verkrijgbaar is in vier verschillende afmetingen, springt in het oog door haar strakke minimalistische design met slechts twee robuuste poten. Onder deze poten zijn verstelbare voetjes gemonteerd waardoor deze tafel op bijna elke ondergrond stabiel te plaatsen is. Als aanvulling op het succes van deze tafel heeft FueraDentro dit jaar de Doble Bench geïntroduceerd. Het ontwerp van deze bank is, zoals de naam doet vermoeden, gebaseerd op de Doble tafel. De Doble bench, verkrijgbaar in de lengtes 160 en 240 cm, heeft een zitting gemaakt van teak of Batyline®. Voor de liefhebbers van extra comfort zijn er bijpassende kussen in stof of kunstleder verkrijgbaar. Andere eyecatchers in de Cima collectie zijn de Sillòn stoel, het Tumbona ligbed en de Macetero plantenbakken

 

Als laatste uitbreiding van de Cima collectie heeft FueraDentro de Poltrona Tres in haar collectie opgenomen. Dit driezitsbankje kan uitstekend gecombineerd worden met de Poltrona ‘easychair’ en de Escabel voetenbank, maar als solo object zal het in geen enkele tuin misstaan. De kussens voor de Cima en Cima Lounge collectie zijn verkrijgbaar in zowel een stoffen als een Stamskin® synthetisch lederen uitvoering. Tot nu toe waren de kunstlederen kussens alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Speciaal voor FueraDentro heeft Ferrari®, de fabrikant van Stamskin®, de kleur cendre ontwikkeld. Alle kussens zijn nu dus in de kleuren zwart, wit en cendre beschikbaar, welke overeenkomen met de basiskleuren van de zitting. Bij de kunstlederen kussens kan men ook nog kiezen tussen een variant met knopen en een variant zonder knopen.

Shell collectie

Zoals al eerder vermeld, werkt FueraDentro samen met verschillende designers. Een opvallende naam in die rij is Jan des Bouvrie. Hij ontwierp speciaal voor FueraDentro zijn eerste buitenlijn. Deze Shell collectie bestaat uit stoelen en banken met een duidelijk herkenbare schelpvorm, een ligbed en bijpassende tafels. De zitmeubels pakken uit met afgeronde vormen die uitnodigen tot het nestelen in de meest ontspannen zithouding. En ook hier voert Batyline® weer de hoofdtoon, wederom in de drie huiskleuren. Dit keer echter handgeweven en in coaxiale structuur. Het framework en de zichtbare pootjes zijn uitgevoerd in geëlektropolijst roestvrij staal. De Shell collectie omvat ook nog vier verschillende tafels, van een grote ‘dining table’ tot een kleine ‘side table’. 

Hoewel Jan des Bouvrie bekend staat om zijn gebruik van de kleuren zwart en wit heeft FueraDentro dit jaar de Shell collectie ook uitgebracht in de huiskleur cendre. Deze natuurtint geeft de stoelen en tafels een extra warme uitstraling. In 2011 is de Shell collectie ook nog uitgebreid met het Shell Sunbed. Een opvallend element aan dit ligbed zijn de grote wielen, die het mogelijk maken dat dit ligbed zeer eenvoudig te verplaatsen is. De rug van het Shell Sunbed is in vier verschillende standen te verstellen. Voor alle zetels en bedden zijn bijpassende kussens in diverse kleuren verkrijgbaar.

Shell Easy Chair

Cima Lounge Piacera

Doble Bench

E-volved collectie

De E-volved table is een ander opvallend ontwerp in de FueraDentro collecties. Dit is het eerste ontwerp van de internationaal gerespecteerde ontwerper Timothy Schreiber uit de E-volved collectie. Deze collectie kenmerkt zich door haar vloeiende, organische vormgeving. De E-volved table lijkt als het ware te zijn ontstaan uit een natuurlijk proces. In het driepotige onderstel van deze tafel, vervaardigd uit gegoten roestvast staal met een gepolijste afwerking, is geen rechte hoek te ontdekken. Doordat de drie poten zich vertakken en in suggestieve natuurlijke vormen aan elkaar ‘groeien’, ontstaat een stevig en stabiel onderstel, waarop het glazen tafelblad rust. Hoewel het transparante glas van het tafelblad de speciale vormgeving van het onderstel echt tot zijn recht doet komen, is deze tafel ook verkrijgbaar met een wit of zwart glazen tafelblad. Hoewel 2011 pas net begonnen is, staat de productontwikkeling bij FueraDentro niet stil. De achterliggende visie is ook uniek. Het moet zich aandienen. Een ontwerper wordt niet gevraagd zomaar een nieuwe lijn te ontwerpen, echt trendsettend design moet je toevallig tegenkomen. De E-volved tafel is daar een goed voorbeeld van. Het was Timothy Schreiber zelf die vond dat zijn tafel perfect bij FueraDentro paste. De gehele productlijn gaat zowel voor absoluut gebruikscomfort als de hoogste esthetica, verfijning en elegantie van begin tot einde.

FueraDentro

www.fueradentro.com


info@fueradentro.com

 
< Zurück zur News Übersicht